Minisemlor ❤️

Sockersöta är dessa små hjärtan till läckerbitar som passar lika bra på en semmeltisdag som på alla hjärtans dag!


Semlor

kardemummabullar

mandelmassa

grädde (valfri sort)

ev. någon droppe bittermandelolja

florsocker

Kardemummabullar

2 tsk mald kardemumma

3 dl mjölk (alternativt havredryck)

50 g färsk jäst (för söta degar)

1 1/2 dl strösocker

1/2 tsk salt

150 g mjukt smör (alternativt mjölkfritt)

1 ägg

10-12 dl vetemjöl

1 uppvispat ägg till pensling

Värm mjölken tillsammans med kardemumma tills den är fingerljummen, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i ca 60 minuter. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och baka ut till önskade bullar. (Kavla ut ca 1 cm tjock och stansa ut hjärtan eller rundriv släta bullar). Sätt ugnen på 200 grader. Låt bullarna jäsa under en bakduk till dubbel storlek i cirka 40 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem gyllene i mitten av ugnen i cirka 6-10 minuter (beroende på storlek).

Låt svalna helt!

Semlor

Skär av toppen på bullarna. Gröp ur en del av innehållet ner i en skål. Riv mandelmassa. Blanda bullarnas innanmäte med mandelmassan och späd med lite grädde till en lagom krämig smet. (Smaksätt eventuellt med någon droppe bittermandelolja för extra smak). Fyll tomrummen i bullarna med mandelsmeten. Vispa grädden. Spritsa eller klicka grädden på bullarna och sätt tillbaka locken. Sikta tillsist över florsocker över semlorna.



Gillar

Kommentarer

lindawallin
lindawallin,
Åh de ser så fina och goda ut!!
nouw.com/lindawallin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229