Mini Brownie med rostade hasselnötter, Chokladganache & Havssalt

En chokladälskares dröm....

Mini Brownie med rostade hasselnötter, Chokladganache & Havssalt

200 gram mörk Choklad

200 gram Smör

2 dl Hasselnötter

4 Ägg

4 dl Strösocker

4 msk Kakao

3 dl Vetemjöl

2 tsk Bakpulver

2 tsk Vaniljsocker

Ganache

150 gram Mörk choklad

0,5 dl Vispgrädde

0,5 dl Sirap

ca 1 msk kylskåpskallt Smör

Havssalt

Klä en ca 30 x 40 cm långpanna med smörpapper. Sätt ugnen på 175 grader. Rosta hasselnötterna i en torr panna och låt svalna. Gnugga sedan av skalet som faller av. Bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull eller micro och lägg sedan i chokladbitarna och rör om så att de smälter. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda i choklad/smör-blandningen och rör till en jämn smet. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och fortsätt rör till en jämn smet. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

Smält choklad, grädde och sirap i en kastrull eller i micro. När allt har smält rör ner smöret. Låt svalna. Rör i bland för att hålla koll på konsistensen. När smeten blivit så kall och fast, att den går att spritsa, spritsa eller klicka ut toppar på kakan. Strössla försiktigt över havssalt.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229