Mer kål! ❤️

Det ska vara enkelt! Och Gott!!!

Blev inspirerad av ett recept från Ica och som nu blivit en stor favorit!

Passar nästan till allt och med svarkål som är så galet nyttigt.

Svartkål med vitlök och parmesan toppad med rostade pumpafrön.

500 gram svartkål

1 lök

1 vitlöksklyfta

3 dl Imat (havregrädde) eller grädde

1,5 dl parmesanost

Rapsolja

Salt & peppar

Pumpafrön

Strimla svarkålen fint. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs tillsammans i rapsolja. Tillsätt havregrädde och låt puttra ca 5 minuter. Riv osten. Rosta pumpafrön i torr panna. Tillsätt osten till kålen och smaka av med salt och peppar. Toppa med rostade pumpafrön.

Jättegott som pastasås eller som tillbehör som ”sås” eller röra till t.ex. kyckling eller lax.

Gillar

Kommentarer