Mellanmål för små BU-sare

Man behöver absolut inte göra sin egen nyponsoppa men jag har under en längre tid varit så nyfiken på att pröva att göra det själv och det visade sig inte vara speciellt svårt alls. Pyntad med ett fryst gräddspöke passar det extra bra som Halloweenmellis. Fryst glasspöke går nog minst lika bra ;) 

​Nyponsoppa

Nyponpuré

Plockade nypon

Vatten

Nyponsoppa

4 dl Nyponpuré

12 dl Vatten

2 dl Socker

3 msk potatismjöl utblandat med 1 dl Vatten

Vispgrädde & Mörk Choklad till Servering

Vispa grädde och frys in i en form utbrett i ca 1,5 ck tjock lager. Rensa Nyponen och ta bort blomfäste och skaft. Skölj nyponen noga i vatten och lägg de sedan i en kastrull med vatten som täcker nyponen. Koka upp och låt sjuda i ca 20 minuter. Passera nyponen genom en finmaskig sil och spä med så mycket kokvatten som behövs för att uppnå en mjuk puré konstens.

Koka upp Nyponpurén med Vatten och Socker. Låt koka kraftigt och skumma av vid behov. Rör ut potatismjöl i Vatten och red av soppan med blandningen. 

Skär eller stansa ut spöken ur den frusna grädden och dekorera ögon och mun på gräddspökena.


.


Gillar

Kommentarer