Med smak av sommaren.....

Tänk att det ska behövas ett 8 års kalas med önskemål om hamburgare för att man ska komma på att man faktiskt har en grill som bara står och väntar på att bli använd på balkongen..... och en fantastisk möjlighet att tillaga mat som kräver lite mer än bara en platta..... Så mitt i byggstöket förkokade jag delikatesspotatis inför lördagkvällens grillmiddag. När vi tillslut gav upp för dagen tog kära maken hundskrutten på promenad och själv slängde jag ihop en galet god och väldigt somrig sallad. Jordgubbar för tio kronor asken har resulterat i en uppskö av jordgubbar här hemma då äldsta dottern är mer än tokig i bär och köper på sig mer än nog ibland.... Perfekt i lägen som denna!

Grönkål marinerades i ca 3 msk olivolja, 3 msk balsamico, 1 msk honung och 1 msk dijonsenap, smaksatt med salt och peppar och låg tillsammans med lite övrigt salladsplock till grunden. Sen på med massor av jordgubbar och smulad fetaost. Till sist fick några strimlade basilikablad kröna verket.

Mums!

Kött, grönsaker och förkokta potatisar på spett fick trängas på grillen i vintermörkret.

S'mores-liknande marshmallowdessert fick avsluta grillmiddagen som sig bör. (Recept kommer inom kort!) Såååå galet gott alltihop och en stark känsla av att det faktiskt kommer bli sommar i år också infann sig.

Nästa helg är det ju dessutom dags att ställa om till sommartid!!!!

Tjollahopp!!

Gillar

Kommentarer