Marshmallow-Cheesecake

Ett gammalt recept från en Elle mat & vin tidning som legat och skrotat i en låda och nu äntligen fick komma till "liv". Kanske den absolut bästa påskdesserten ever? Godis och efterrätt i ett! Dessutom No-Bake! Perfekt att föbereda dagen innan och ha i kylen på vänt!

Marshmallow-Cheesecake med Hallon
100 gram smör
200 gram digestivekex
300 gram marshmallows
2 dl mjölk
500 gram cream cheese
1, 5 dl vispgrädde
300 gram frysta hallon
Låt hallonen tina. Krossa kexen. Smält smöret och blanda ihop med kexkrosset och pressa sedan ut blandningen i en pajform. Smält marshmallows och mjölk på svag värme. Rör om hela tiden så att det inte fastnar eller bränns. Låt svalna. Vispa grädden till lättvispad. Vispa cream cheese slätt och blanda i den avsvalnade marshmallows-smeten och den lättvispade grädden. Strö de tinade hallonen över kakbotten och klicka sedan över marshmallowsmeten. Låt stå i kylen över natten. Servera gärna med pureade och silade, tinade hallon som sås.eller med smält choklad eller chokladsås likt en S'mores-dessert.





Gillar
Kommentarer
