Makalöst goda Påskbullar🐥

Eftermiddagskaffe och en sats nybakat, helt makalöst goda sockerbullar med kardemumma fyllda med vaniljkräm. Mums!

❤️

Sockerbullar med vaniljkräm

30 jäst

100 gram smör

1,25 dl strösocker

3 dl mjölk

1 ägg

1 msk kardemumma

10-12 liter vetemjöl

1 tsk salt

Vaniljkräm

3 äggulor

0,75 dl strösocker

2-3 msk majsstärkelse

ca 0,5 tsk vaniljpulver

2 dl mjölk

15 gram smör

Blanda alla ingredienser utan salt i en degblandare eller bunke. Kör degen ca 8 minuter. Tillsätt salt och bearbeta degen ytterligare ca 2 minuter. Lät degen vila övertäckt i rumstemperatur i ca 30 minuter. Dela degen i ca 20 bitar och rulla till bullar. Lägg på bakplåtsklädda plåtar. Jäs i 10 minuter och platta sedan till bullarna. Låt sedan jäsa till dubbel storlek, ca 60 minuter.

Vaniljkräm

Blanda äggulor, socker och majsstärkelse i en bunke. Koka upp mjölk och vaniljpulver. Häll mjölken över äggblandningen och häll sedan över hela blandningen i kastrullen igen. Koka upp under omrörning på medelvärme tills krämen tjocknar. Ta bort från värmen och tillsätt smöret. Rör ihop till en jämn kräm och låt svalna i kyl tills den ska användas.

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Spritsa i vaniljkrämen i de färdigjästa bullarana och grädda i ca 7 minuter. Låt svalna något. Smält smör och pensla på bullarna. Doppa sedan i strösocker.

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Vad gott 😊 tack för att du dela med dig av receptet 😊
nouw.com/2barnsmammaochfru
Ayannas
Ayannas,
Mums. Fan va sugen jag blir.
nouw.com/ayannas
fridaj
fridaj,
men woooow vad goda dom ser ut!!
nouw.com/fridaj
Johannagrahn
Johannagrahn,
Åh gud så gott, tack för tips!
nouw.com/johannagrahn