Magiskt god paj på färskpotatis


Självklart har skaldjuren sin givna plats här på västkusten men mättande tillbehör är också välkomna. Lyckades få till en alldeles magiskt god paj häromkvällen på kokt färskpotatis. Och det är ju toppen då det inte alltför sällan finns över från någon tidigare middag. Tillsammans med Västerbottensost och rosmarin får man faktiskt en så god paj så klockorna stannar!

Mums! Mums! Mums!

Paj på Färskpotatis, Västerbottensost & rosmarin

Pajdeg

3 dl vetemjöl

125 gram smör

3 msk vatten

Fyllning

1 stor gul lök

Kokt färskpotatis som fyller formen

150 gram Västerbottensost

2 dl creme fraiche

3 ägg

Salt & peppar

1 msk socker

Rosmarin

Smör eller rapsolja.

Blanda ihop pajdegen i en matberedare eller för hand. Tryck ut i en smord pajform. Nagga botten med en gaffel och ställ i frysen en liten stund. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda botten i 10 minuter. Skala och hacka löken. Fräs lök i matfett och krydda med lite socker, salt, peppar och rosmarin. Vispa ihop ägg och creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Skiva ner kokt potatis i stekpannan med lök. Och blanda sedan ihop lök och potatis med osten. Fyll pajskalet och slå över äggstanningen. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och grädda i ca 40 minuter.


  • Paj

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Den pajen måste nog testasnouw.com/stenhagenbettan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229