Lyxiga muffins med citron och zucchini

Muffinsen’s dag idag!
Helt missat! Råder oordning i hjärnan just nu. Men slänger in ett gammalt recept från förr iallafall. Kanske kan det inspirera till en gofika till helgen. Ryktet säger att det vankas sol! Hoppas! De här små söta får agera pigga vårblommor i snålblåsten så länge. Läckert citonfräscha muffins med zucchini.
Mums! Mums! Mums!
🍋
Citronmuffins med Zucchini
4 dl riven Zucchini
3 Ägg
3 dl Strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa Salt
1 dl Rapsolja
3 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 Citron
Citronsmörkräm
200 gram rumsvarmt Smör
500 gram Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
2 msk mjölk
1 Citron
Sätt ugnen på 175 grader. Riv zucchinin och skalet av en citron. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner ägg, olja, zucchini och citronskalet samt saften av en halv citron. Blanda till en jämn smet och fördela i muffinsformar. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
Vispa det rumsvarma smöret mjukt och tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa till en jämn smet. Tillsätt mjölken och vispa i ca 5 minuter. Riv citronskal och blanda i smöret tillsammans med citronsaft efter smak. Toppa muffinsen med smörkräm och dekorera eventuellt med söta sockerblommor eller dylikt.
Åh vilka fina muffinsar! Måste prova. Tack för tips 😊
Zucchini i kakan ?
Men åh vad gott! 😊