Lucka 2

En bra start på julfikat.

Klassisk mjuk pepparkaka med lingon i.

Kanske serverad med ytterligare några rårörda lingon och mjukvispad grädde.

Dekorerad med lite extra glaserade pepparkakor rund kanten så får man även något gott att knapra på.

Mjuk pepparkaka

2 ägg

2 dl socker

75 gram smör (mjölkfritt)

1,5 dl lingonsylt

3,5 dl vetemjöl

1,5 tsk mald ingefära

2 tsk mald kanel

1 tsk mald nejlika

2 tsk bakpulver

1,5 dl mjölk (havredryck)

Vispa socker och smör poröst. Knäck i äggen och blanda i lingonsylten. Vispa försiktigt ihop till en lite grynig smet. Blanda kryddorna med mjölet och bakpulvret i en separat bunke och rör sedan ner i smeten. Häll i mjölken. Häll i en smord och bröad form. Grädda kakan i ca 40-45 min i 175º grader.

Dekorera eventuellt med kristyr, extra pepparkakor och florsocker.

Gillar