Lucka 19

VaniljFudge

1 vaniljstång

5 dl socker

2,5 dl vispgrädde

1,5 dl mjölk

2 msk sirap

en nypa salt

Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.Blanda socker, grädde, mjölk, vaniljfrön och sirap i en kastrull. Tänk på att använda en stor och vid kastrull så att smeten inte kokar över. Koka upp på svag värme under omrörning tills sockret lösts upp. Låt sedan koka utan omrörning tills smeten har 122°C. Kontrollera med en digital kökstermometer. Ta i en nypa salt och ta sedan bort kastrullen från värmen och låt svalna 5 minuter. Rör sedan med en slev tills smeten blivit tjock och matt. Häll fudgen i en form klädd med bakplåtspapper, ca 10 x 30 cm), släta till ytan och låt den svalna i kylen. Skär upp i tärningar innan fudgen kallnat helt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229