Luciatåg på språng

När barnen är "mellan luciatåg" får man ta saken i egna händer. Igår var det dags för Winterruns Luciatåg Stockholm. Vi var väl ett 40 tal som mötte upp i sedvanliga kostymer och som gjorde gatorna på Östermalm osäkra. Många glada miner mötte upp längst banan och som snabbt sökte sig efter mobiltelefonens kamera.

Från Löplabbet och ner för Kungsgatan...

Vidare på röda mattan på Biblioteksgatan..

Ett stopp för rött ljus vid NK.

En liten pause i Kungsträdgården och en första utlottning av Icebugskor , Winterrunundeställ och startplatser i Stockholm Winterrun 27 januari.

Följt av ringdans kring stora granen på Karlaplan.

Backträning med skönsång i Humlegården.

För att sedan avsluta i ett jubel väl tillbaka vid Löplabbet på Kungsgatan.

Avslutningsvis bjöds det på tradditionelt lussefika och utlottningen av fantastiska priser fortsatte.

Som vanligt för kära maken och mig är det "tur i kärlek, otur i spel" som gäller och trots att vi kom hem lottlösa var jag otroligt glad över mina egna Icebugs som jag fick i födelsedagspresent och som fick göra sin premiärtur under kvällen. Också så otroligt roligt att se tjejerna, som halkade runt sist i tåget i sina vanliga joggingsskor, ´s stora glädje när de båda vann varsitt par Icebugs i lottningen. Snacka om att delad glädje är dubbelglädje!

Måste till sist återge ett av samtalen som jag överhörde under löpningen. Två killar springer sida vid sida varav den ena inte är löpklädd alls men med ett tjusigt glitterband virat runt mössan och plötsligt utbrister. "Vad glad jag är att du tog med mig på detta! Men nästa gång vill jag nog vara lite mer förberedd......" Hans kompis tittar upp och svarar "Det är nästa år......."

Väl mött då!

Tillsammans gör vi Julen!

Gillar