Ljuvligt goda rabarberkakor med vitchoklad & citron

Ljuvligt goda rabarberkakor med vitchoklad & citron
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 msk maizenamjöl
180 gram smör
2,5 dl strösocker
1 ägg
250 gram rabarber
0,5 citron (Saften och zest om man vill)
O,5 msk socker
1,5 dl vitchoklad i knappar eller hackade bitar
Sätt ugnen på 180 grader. Skär rabarbern i små bitar. Pressa över citronsaft och riv eventuellt zest och blanda i tillsammans med 0,5 msk socker. Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt och maizenamjöl i en bunke. Rör smör och socker poröst. Rör i ägget i smöret och vänd ner mjölblandningen. Rör till sist i rabarbern och vitchoklad. Forma ca 24 bollar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Platta till en aning och grädda ca 15 minuter.
Låt svalna.





