Ljuvligt goda, ostiga tilltugg till Alkoholfritt bubbel på Alla ❤️ -ans dag!

Hittade ett lite roligt tilltugg i en recepthög med urklipp från någon gammal mattidning, som jag tänkte kunde passa till alla hjärtansdag. Kex med en fantastiskt röd färg och toppade med getost. Blev dock inte speciellt nöjd med resultatet så fick ommodelera gräddningen under tiden för att få till den enligt mitt tycke. Tillslut blev det riktigt bra iallafall och jag kan verkligen rekomendera dessa godbitar!!!!
Kex
2 st kokta rödbetor
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
60 gram smör
1 dl riven parmesanost
Getostkräm
200 gram philadelphiaost
0.5 dl crème fraiche
100 gram getost
1 tsk honung
salt och peppar
Riv rödbetan fint. Blanda alla ingredienser i en matberedare och kör dem snabbt till en sammanhållen deg. Rulla till en rulle och plasta in i plastfolie. Låt stå och vila i kyl minst 3 timmar. Värm ugnen till 200°. Skär rullen i centimeterstora bitar och lägg på en plåt. Grädda kakorna i ca 10 min. (Jag tog ut kexen och plattade till dem ytterligare med en matsked och lät de sedan grädda i ca 10 minuter till för att få till ett riktigt platt och knaprigt kex) Låt svalna på plåten.
Mixa alla ingredienserna till getostkrämen i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Klicka getostkräm på ett rödbetskex och pynta eventuellt med något grönt eller lägg ytterligare ett kex på för en mer greppvänlig sandwich.

Richard Julin
Blanc de Blancs Non- Alcoholic Sparkling Wine
Systembolaget nr 1979
Frankrike
Alkoholhalt 0 %
Pris: 89 kr 750 ml
Fruktig, ungdomlig smak med liten sötma, inslag av äpplen, honung, päron och citrus. Serveras vid cirka 8°C som sällskapsdryck, till rätter av fisk och skaldjur, eller till sallader.




En riktig fördel med alkoholfritt bubbel är ju att man kan överraska med ett glas bubbel redan tidigt på morgonkvisten om man så önskar.... även om det är bilkörning och jobb som står på schemat.....
