Ljuvligt doftande höstsallad

Egen plockade päron från gården där min syster bor, honungsglaserade i en ljummen sallad med brysselkål och kvarngryn......"Det doftar ljuvligt!" utbrast dottern när jag la i de rostade hasselnötterna och brysselkålen i det brynta smöret.

.Lugnet här på ön är inte längre det samma. Vindens styrka har nu återgått till det normala.....det blåser ;) Halloweengodiset har börjat ebba ut och mörkret kommer allt tidigare. Aningens stressande men samtidigt lite skönt och lite mer legalt, att få underkasta sig tröttheten som råder

Yngsta sonen genomför sin prao i Idrottsföreningen, dottern och jag jag kör rehab-löpning medans mannen och yngsta dottern klättrar runt som bergsgetter i bergen. Njuter av ett ganska så trevligt höstlov!

Ljummen Höstsallad

100 g Smör

100 g Hasselnötter

3 st Päron

500 g Brysselkål

4 dl okokt Kvarngryn

250 g Spenat

2 msk honung

Rosta hasselnötterna i en het panna och borsta sedan av skalet som lossnar. Bryn smöret och skumma. Rensa och förväll brysselkålen. Dela dem sedan i halvor. Skär päronen i bitar. Koka kvarngrynen enligt förpackning (ca 12 minuter). Värm upp det brynta smöret och fräs runt hasselnötter och brysselkål i det och ta sedan upp dem och försök att spara kvar så mycket smör i panna som möjligt för att steka päronen i. Glasera päronen med honung. Fördela spenat på ett fat eller i en skål och häll över de kokta grynen. Fortsätt blanda i brysselkål, hasselnötter och päron. Servera med fördel tillsammans med en varm ädelostsås.

Ädelostsås

125 g Ädelost

2 dl Creme fraicheGillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229