Ljuvlig Sallad med Avocado & Blåbär

Alla goda ting är tre... Så därför blandar jag och ger i veckan, tre fantastiska sallader samt tre små godbitar som passar så väl till kaffetåren som till framtida adventsmingel...... ;)
Först ut kommer kvällens sallad, som passar som både ensamrätt eller som matigare tillbehör. Blåbären sätter extra piff i höst/vinter-mörkret.
Quinoasallad med Avocado & Blåbär
4 dl buljongkokt Quinoa
2 mogna Avocado
100 gram Ruccola
2 dl färska Blåbär
100 gram Rödkål
Fröblandning:
0,5 dl rostade solrosfrön
0,5 dl rostade melonkärnor
0,5 dl rostade chiafrön
1 dl Cashewnötter
Vinägrett:
1 msk senap
2 msk Balsamvinäger
2 msk Olivolja
Salt & Peppar
Blanda ihop vinägretten. Strimla rödkålen fint och marinera i marinaden i ca 30 minuter, Bred ut Ruccola på ett fat. Toppa med kokt Quinoa, marinerad rödkål, skivad avocado,. Avsluta med de färska blåbären och fröblandningen.
