Ljuvlig Sallad med Avocado & Blåbär

Alla goda ting är tre... Så därför blandar jag och ger i veckan, tre fantastiska sallader samt tre små godbitar som passar så väl till kaffetåren som till framtida adventsmingel...... ;)

Först ut kommer kvällens sallad, som passar som både  ensamrätt eller som matigare tillbehör. Blåbären sätter extra piff i höst/vinter-mörkret.

Quinoasallad med Avocado & Blåbär

4 dl buljongkokt Quinoa

2 mogna Avocado

100 gram Ruccola

2 dl färska Blåbär

100 gram Rödkål

Fröblandning:

0,5 dl rostade solrosfrön

0,5 dl rostade melonkärnor

0,5 dl rostade chiafrön

1 dl Cashewnötter

Vinägrett:

1 msk senap

2 msk Balsamvinäger

2 msk Olivolja

Salt & Peppar

Blanda ihop vinägretten. Strimla rödkålen fint och marinera i marinaden i ca 30 minuter, Bred ut Ruccola på ett fat. Toppa med kokt Quinoa, marinerad rödkål, skivad avocado,. Avsluta med de färska blåbären och fröblandningen.

Gillar

Kommentarer