Liten dessertbuffé med ju(v)liga smaker

Dessertbuffé i miniatyr.

"Tar men fint så får man ta fler gånger"

och är desserterna små kan man smaka på allt utan att aftonblåsan blir allt för trång.

Saffranspannacotta

5 dl grädde

0,5 dl socker

2 gelatinblad

1 pkt saffran

1 tsk vaniljsocker

Lägg gelatinblad i kallt vatten. Koka upp grädde tillsammans med socker och saffran. Vispa i de blötlagda gelatinbladen. Häll gräddblandningen igenom en finmaskig sil innan den hälls upp i portionsformar. Låt stå och stelna i kylen några timmar.

Servera förslagsvis med hallon eller granatäpple.

Browniebitar toppade med Ganache, Havssalt & Kärlek

200 gram mörk Choklad

200 gram Smör

4 Ägg

4 dl Strösocker

4 msk Kakao

3 dl Vetemjöl

2 tsk Bakpulver

2 tsk Vaniljsocker

Ganache

150 gram Mörk choklad

0,5 dl Vispgrädde

0,5 dl Sirap

ca 1 msk kylskåpskallt Smör

Havssalt

blomsterströssel (Kärlek från ADD:WISE)

Klä en ca 30 x 40 cm långpanna med smörpapper. Sätt ugnen på 175 grader.. Bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull eller micro och lägg sedan i chokladbitarna och rör om så att de smälter. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda i choklad/smör-blandningen och rör till en jämn smet. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och fortsätt rör till en jämn smet. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

Smält choklad, smör och sirap i en kastrull eller i micro. När allt har smält rör ner smöret. Låt svalna. Rör i bland för att hålla koll på konsistensen. När smeten blivit så kall och fast, att den går att spritsa, spritsa eller klicka ut toppar på kakan. Strössla försiktigt över havssalt och eventuellt blomsterströssel.

Mini Pumpapajer

Pajdeg

3 dl Vetemjöl

0,25 dl Socker

125 gram kallt Smör

4 msk kallt Vatten

Fyllning

225 gram Pumpapuré

1 dl Vispgrädde

0,75 dl Socker

0,5 tsk mald Ingefära

0,5 tsk mald Kanel

0,5 tsk mald Nejlika

2 ägg

Vispad Grädde

Råsocker och ev. kanel till topping

Blanda ihop pajdegen i en mixer. Tryck ut degen i smorda små cupcakes formar. Ställ i frysen under tiden ugnen når 200 grader. Förgrädda skalen i ca 10 minuter. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och fyll skalen efter att de förgräddats. Grädda i ugnen i ca 15 minuter i 175 grader. Låt svalna och toppa med vispad grädde, råsocker och eventuellt malen kanel.

Cheesecake med färska bär

Botten:

15 digestivekex

0,75 dl socker

50 gram smör

Fyllning:

4 ägg

2,5 dl socker

400 gram Philadelphiaost

2-3 tsk vaniljsocker

Topping:

3 dl gräddfil

2 msk socker

Färska bär

Blomsterströssel (Sprakande från ADD:WISE)

Sätt ugnen på 185 grader. Smält smöret. Mixa kexen med socker och tillsätt smält smör. Lägg smulorna i en smord form och platta till smulorna lätt med handen eller baksidan av en sked. Sätt in formen i ugnen 5 minuter. Ta ut formen och sänk värmen till 175 grader. Vispa ihop ägg, socker och philadelphiaost. Tillsätt vaniljsocker och häll upp smeten i formen och grädda i 25-30 minuter (tills den stannat i mitten). Blanda ihop gräddfil och socker. Ta ut formen ur ugnen och täck med gräddfil. Sätt tillbaka i ugnen i 5 minuter. Stäng av ugnen och öppna luckan lite på glänt och låt den svalna. Låt den sedan kallna helt i kylen ett par timmar. Skär i bitar och garnera med färska bär och blomsterströssel.

Gillar

Kommentarer

GunnarsonSofie
GunnarsonSofie,
Vad mycket gott!! nouw.com/gunnarsonsofie
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229