Lite av den franska sommaren

​Med rosévin i glasen, en vas med ljuvligt doftande rosor uppblandade med lavendel och ett anat havsglittter mellan björkarnas grönska kan man nästan inbilla sig att man är i Provance. Värmen gör ju verkligen sitt till dessutom. Som om det inte var nog blev det medelhavsinspirerade köttfärsspett med smak av citron och parmesan, melon och getostsallad och en yoghurtsås med citron och dill. Sommarmat när det är som bäst!!

​Grillspett med Citron och Parmesan

​5 personer

Grillspett

​800 g Köttfärs

1 Rödlök

1 Vitlök

1 Citron

1/2 knippe dill

150 g Parmesan

Salt & peppar 

Blötlägg spetten. Hacka eller riv rödlöken. Riv eller pressa vitlök. Riv citronskalet och pressa ur saften. Hacka dillen. Riv Pecorinon och blanda ihop allt med köttfärsen i en bunke. Salta och peppra efter smak. Forma avlånga "köttbullar" runt spetten. Grilla eller förstek i ugn  och sedan i panna.

​Yoghurtsås med smak av Citron & Dill

​2 dl naturell yoghurt

1 dl dill

1 Citron

Salt & Peppar

Hacka dill och blanda i yoghurten. Pressa i citronsaften och smaka av med salt och peppar. Toppa eventuellt med lite extra dill.

Gillar