Lins & Rödbetssallad med Getost

Lins & Rödbetssallad med Getost
6 dl kokta svarta Belugalinser
600 gram små rödbetor
250 gram körsbärstomater
1 msk hackad timjan
150 gram getost
150 gram blandade salladsblad
Salt & peppar
Olivolja
Surdegskrutonger
ev Stekta höstkantareller
Dressing
4 msk olivolja
2 tsk rivet citronskal
2 msk färskpressad citronsaft
1 msk dijonsenap
1 msk honung
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Halvera tomaterna. Lägg på plåt tillsammans med lite olivolja, timjan och salt. Rosta i ugnen ca 30 minuter. Blanda ihop dressingen och häll den över de rostade betorna och tomaterna. Smaka av med salt och peppar. Grunda en tallrik med salladsblad. Lägg på linser, rödbetor och tomater. Smula över getost och toppa med krutonger och eventuellt stekta höstkantareller.

