Lins & Rödbetssallad med Getost

Lins & Rödbetssallad med Getost

6 dl kokta svarta Belugalinser

600 gram små rödbetor

250 gram körsbärstomater

1 msk hackad timjan

150 gram getost

150 gram blandade salladsblad

Salt & peppar

Olivolja

Surdegskrutonger

ev Stekta höstkantareller

Dressing

4 msk olivolja

2 tsk rivet citronskal

2 msk färskpressad citronsaft

1 msk dijonsenap

1 msk honung

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Halvera tomaterna. Lägg på plåt tillsammans med lite olivolja, timjan och salt. Rosta i ugnen ca 30 minuter. Blanda ihop dressingen och häll den över de rostade betorna och tomaterna. Smaka av med salt och peppar. Grunda en tallrik med salladsblad. Lägg på linser, rödbetor och tomater. Smula över getost och toppa med krutonger och eventuellt stekta höstkantareller.

Gillar

Kommentarer