Festligt god Linsotto!

Fick till en galet god Linsotto till lunch idag!

Och lyxar man till den lite extra, med stekta kantareller till exempel, kan den nog få ligga till grund för en riktigt bra festlig helgmiddag i framtiden.

Testa & Njut!

Linsotto

4 p

1 gul lök

1 msk riven färsk ingefära

4 dl röda linser

2 dl vitt vin

6 dl buljong

rapsolja

ca 1 dl parmesan

salt & Peppar

till servering:

parmesan

ruccola

olivolja & balsamicosirap

Skala och hacka löken. Skala ingefäran och riv den fint. Fräs lök och ingefära lite lätt i rapsolja och tillsätt sedan linserna. Fräs ytterligare någon minut. Tillsätt vin och låt koka in. Sänk temperaturen något och häll sedan på buljongen, ca 1 dl i taget. Låt den koka in, innan du tillsätter mer. Rör hela tiden så det inte fastnar i botten. Linsotton är klar då den är mjuk men ändå fast i konsistensen. ca 10-12 minuter. Riv parmesan och blanda i. Smaka av med salt & Peppar.


Jag fick även ihop en variation till morgonadagens matlåda då det nalkas heldag i skolbänken på ny skola.

Linsotto med Spenat, Fetaost & Tomatsås

Gillar