Let´s stay home club

Allt som oftast blir det hemlagat.
Trots att restauranger kan locka blir det mest inspiration för att sedan vandra hem och laga till något eget. Mycket beror nog på att vi båda, mannen och jag, tycker att det är väldigt roligt och inte minst trivsamt att få sätta på egen vald musik, öppna en god flaska vin och sen svänga ihop något som man tror och oftast även blir, väldigt gott.
Som den här vansinnigt goda pizzan med en variant på grönärtpesto och scampi.
Pizza med grön Ärtpesto, Sparris & Scampi
Pizzabotten (färdigköpt eller gör egen, recept finns ( HÄR)
200 gram gröna ärtor
60 gram riven parmesanost
3 msk olivolja
1 lime (saft)
salt & peppar
250 gram färsk sparris
300 gram wannameiräkor
1 lime (skal)
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
Hyvlad parmesanost
Tina räkorna, ta ev. bort skalet på stjärten, torka av dom ordentligt med hushållspapper och marinera dem i lite olivolja, finhackad vitlök och skal av en lime. Koka upp vatten och tina ärtorna ordentligt, häll av. Mixa gröna ärtor tillsammans med riven parmesanost, olivolja och saften från en lime. Smaka av med salt och peppar. Stek sparrisen ett par minuter. Stek räkorna. Förgrädda pizzabotten i ca 6 minuter 200 grader. Bred ut ärtpeston och fördela sparris och räkor över. Toppa med lite hyvlad parmesan och grädde åter ca 4 minuter






Gillar
Kommentarer
