Lavendel

Vilken otroligt härlig dag! Luften är så där härligt krispig och solen skiner och värmer skönt. Här hemma passar vi på att bara njuta och ta det lugnt. Nja delar av oss iallafall. Mannen jobbar och äldsta dottern spelar borta match. Men vi andra hänger på balkongen, dricker kaffe, tar in dofterna och lyssnar på musikevenemanget som pågår i krokarna.
Sensommar när den är som bäst!
Vi har en enorm lavendelrabatt utanför dörren och den doftar ljuvligt magiskt så här års och är alltid översållad med humlor. Jag kan ju tänka mig att många tycker att lavendeldoft ekar tantvarning lång väg och ser små broderade tygpåsar för linneskåpet framför sig. Men gillar man doften som jag gör, vilket högst sannolikt även kan bero på just åldern😜......är lavendel ju alldeles ypperligt att använda sig av både här och där. Som att koka sirap på och förgylla och förnya den mer sedvanliga Mojiton med som exempel. Tillsammans med blåbär blev det en verklig höjdare!

Lavendelsirap
1,5 dl vatten
1,5 dl socker
6 lavendelkvistar
Koka ihop vatten och socker med lavendelkvistarna tills sockret löst upp sig. Låt svalna. Sila av.
Lavendel & BlåbärsMojito
blåbär (frysta)
mynta
30 ml lavendelsirap
40 ml ljus rom
1/2 lime
sodavatten efter smak
is
mynta & lavendel
Grunda glas med blåbär och is. Muddla lime och mynta tillsammns med lavendelsirapen. Fyll på med rom och avsluta med sodavatten. Häll i glas och pynta med extra mynta och lavendel.

En annan sak som är toppen med drinkar som bygger på en massa godsaker är att det inte blir så värst svårt att följa den gyllene regeln, att välja varannan vatten.😉 Fyll på med sodavatten när drinken är slut och du har genast något nytt fräscht i glaset 😃👍🏼





Bruschetta med stekt kycklinglårfilé
levainbröd
olja till stekning
vitlöksklyfta
tomater
basilika
ruccola
balsamicosirap
olivolja
salt & peppar
Skiva och stek brödet i olja. Skala vitlöken och gnid in den på ena sidan av det stekta brödet. Skär tomaterna i bitar och basilikan lite lätt. Lägg tillsammans i en skål. Smaka av med salt, peppar och olivolja. Toppa brödet med ruccola, tomater och några basilikakvistar. Ringla lite balsamicosirap över och servera med stekt kycklinglårfilé.