Lättsam vegobuffé

Gäster i helgen?? Här kommer en relativt snabblagad vegobuffé smått inspirerad av "Skördefest-temat"!

Bestående av en grön Ruccolasallad med Fikon, Sticky Buffalo Blomkål, Sötpotatispizza och Honungsdoftande rödbets och getostpaj.

Mums!!!

Sötpotatispizza

1 förpackning färdig smördeg

ca 350 gram sötpotatis

3 dl riven parmesan

olivolja

hasselnötter

färsk oregano

flingsalt & peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skala sötpotatisen, dela den och skär den i tunna skivor med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Lägg smördegen på en bakplåtsklädd plåt och pensla degen med lite olivolja. Fördela sötpotatisen över och pensla sedan lite olivolja över potatisen. Riv parmesanen och hacka oreganon och hasselnötter grovt och strö över. Salta och peppra. Grädda i ugnen i ca 15 - 20 minuter. Dekorera med ytterligare lite färsk oregano.

Detta blev verkligen en riktig höjdare och fler eftersökte receptet!

Sticky Buffalo Blomkål

1 blomkålshuvud

2,5 dl vetemjöl

2 dl mjölk (havre)

ca 1 msk Sriracha, Hot Chili Sauce,

salt & peppar

ca 4 dl panko

Glaze

1 dl honung

2 msk sesamfrön

2 tsk mald ingefära

salt & peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort blad och stam och skär blomkålen i buketter. Blanda vetemjöl, mjölk och kryddor till en smet. Häll upp pankon i en skål. Förbered en plåt med bakplåtspapper. Vänd blomkålsbuketterna i smeten och doppa dem sedan i pankon. Placera ut blomkålen på plåten och tillaga sedan i ugn i ca 20 - 25 minuter. Blanda under tiden till glazen. Häll den över blomkålen och rosta ytterligare 5 - 10 minuter i ugnen. Vänd gärna runt blomkålen några gånger så att glazen fördelas jämnt över buketterna.


Honungsdoftande Rödbets & Getostpaj

pajdeg (färdigköpt

eller egengjord)

3,5 dl vetemjöl

150 gram smör

1 msk vatten

Fyllning

ca 250 gram färsk spenat

3 st normalstora kokta rödbetor

200 gram getost

2 ägg

2 dl grädde

1 msk honung

1 tsk torkad timjan

salt & peppar

1 dl riven ost

Strö eventuellt lite rostade solrosfrön över vid servering.

Blanda ihop pajdegen och tryck ut den i en smord form. Nagga botten och låt vila i frysen. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Fyll skalet med färsk spenat, skivade rödbetor och getost uppskuren i mindre bitar. Blanda ihop ägg och grädde och smaka av med honung, timjan, salt och peppar. Häll äggstanningen över fyllningen och toppa med riven ost. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.

Gillar

Kommentarer

MissSophie
MissSophie,
Ser gott ut 😊
nouw.com/misssophie