Lättlagad parmalindad kyckling med rosmarin & balsamicosås

Aningens mör måste jag erkänna. Fjäll-luften tar på krafterna. Och det är vansinnigt skönt att få slänga sig i en hög i soffan efter tid i backen och hundpromenad. Självklart fick kortleken följa med till fjälls också, och stå för tidsfördriv på stugans ”after-ski” innan middag serveras de hungriga.

Jag är ju ingen direkt ”sås-människa” egentligen. Men ingen regel utan undantag. Det susade förbi en balsamicosås i flödet som fångade min uppmärksamhet och som fick inspirera till middagen igår. Så enkel och tacksam att tillaga dessutom. Särkilt i en fjällstuga utan enorma resurser. God blev det också! Mums Mums!

Parmalindad kycklingfilé med balsamicosås

6 st kycklingfiléer

6 skivor Parmaskinka

2 dl créme fraiche

4 dl grädde

3 msk soja

3 msk balsamvinäger

3 msk kalvfond

Ca 3 msk torkad rosmarin

Salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Linda in kycklingen i parmaskinka och lägg i en ugnsfast form. Stek i ugnen 10 minuter. Vispa ihop créme fraiche, grädde, kalvfond, soja, balsamvinäger och rosmarin. Smaka av med salt och peppar. Slå såsen över kycklingen och sänk temperaturen till 175 grader. Låt koka ihop i ugnen 20 minuter.

Här serverades det krossad ugnsbakad potatis och grönt till men ris eller annat är nog också gott.

Till efterrätt blev det trendig pizookie...🤪 aningens övergräddad kanske men ack så god 😋 👌🏼

Gillar

Kommentarer

isvarmt
isvarmt,

Det där såg faktiskt riktigt gott ut!

nouw.com/isvarmt