Latmans lax med teriyaki och rödkålssallad med gurka och pistagenötter

En lättlagad laxfavorit. Bara att svepa in i folie och- medans man själv tar en fördrink-lagar den sig själv! Enklare blir det knappast! 😋👌🏼

Foliebakad teriyakilax tillsammans med rödkålssallad med gurka och pistagenötter

ca 600 gram laxfilé med skinn
1 dl teriyakisås
Flingsalt
Vitpeppar

Rödkål
1 gurka
1 dl pistagenötter

1 msk Srirachasås
1 msk honung
1 tsk sesamolja
2 tsk fisksås

Russin
Granatäpple

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen med skinnsidan ner på en folieklädda plåt. Häll över teriyakisås. Salta och peppra laxen och slå sedan in den i folie till ett paket. Baka i ugnen 20 minuter. Strimla rödkål och lägg på ett fat. Hacka pistagenötterna grovt och rosta dem hastigt i en torr panna. Skala och kärna ur gurkan och skär den i mindre bitar. Blanda ihop Srirachasås, honung, Sesamolja och fisksås till en dressing. Blanda ihop dressingen med gurka och nötter och fördela ut det över kålen. Toppa med russin och granatäpplekärnor.
Servera gärna med ris.

Gillar