Lakritskladdkaka toppad med läcker hallonpannacotta

Lakritskladdkaka
150 gram smör
3 ägg
3 msk lakritspulver
3 dl socker
2 dl vetemjöl
6 msk kakao
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda i vetemjöl, kakao och lakritspulver. Blanda till sist i det smälta smöret och häll i en smord pajform. grädda i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt svalna.
Hallonpannacotta
5 dl vispgrädde
250 gram frysta hallon
3 gelatinblad
0,5 dl strösocker
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka ihop grädde, hallon och socker. Krama ur gelatinbladen och smält ner dem gräddblandningen. Sila av och häll upp i önskad form (silikonformar finns HÄR ) eller direkt över den avsvalnade kakan.
Låt stelna i kylen.
Pynta, Ät och Njut!



Gillar
Kommentarer




