Lady & Lufsen goes Vegan ❤️


Att äta mindre kött kan vara en stor utmaning för många. Och för de som inte är speciellt förtjusta i grönsaker i stort, kan det kanske upplevas som ännu svårare. Men det finns ju väldiga många olika sätt att göra det på och själ till varför. Jag har t.ex en vegan i min bekantskapskrets som verkar ha en förkärlek till pulvermos och vegankorv. Men idag finns det ju väldigt, väldigt många alternativ till de mer traditionellt sett kötträtterna och är syftet att äta mindre kött funkar ju det. Personligen är jag inte så förtjust i de köttlika substituten och äter hellre mer ”rena” grönsaksrätter när jag väljer bort köttet. Men hur som helst är det kul att testa nya saker tycker jag och det finns ju alltid en möjlighet att man lyckas hitta någon ny favorit i matvärlden.Såg i någon tidning att anamma- färs fått bäst betyg och har även blivit rekommenderad den från annat håll då den är relativt neutral i smaken. Den består av bland annat sojaprotein.

Veganska ”k**ttbullar”

850 gram vegansk formbar färs

3,5 dl havregrädde

3,5 dl ströbröd

Salt & peppar

Ca 1 msk Grönsaksfond (efter smak)

Tina färsen. Blanda ihop havregrädde och ströbröd, buljong och salt och peppar. Låt svälla i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda i färsen. Smaka av och krydda efter egen smak så du blir nöjd. Rulla bullar och lägg på bakplåtsklädd plåt. Baka i ugnen ca 10 minuter. Efterstek bullarna sedan i stekpanna om så önskas.Pasta med massa frikadelli

Spagetti

400 gra finkrossade tomater

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

Rapsolja

1 msk torkad basilika

1 msk chilisås

Salt & peppar

”Anamma”bullar

Finhacka gul och vitlök och fräs i rapsolja. Krydda med basilika och slå över de krossade tomaterna. Smaka av med chilisås, salt och peppar. Koka spagettin enligt anvisning. Värm bullarna i såsen och blanda ner spagettin när den är färdigkokt. Toppa eventuellt med färsk basilika.

Gillar

Kommentarer

Jenniesh
Jenniesh,
ser mumma ut 😲
nouw.com/jenniesh
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Finns alltid i vår frys
nouw.com/stenhagenbettan