Läckra småkakor med blomster

”Den blomstertid nu kommer!” Verkligen! Poff! - sa det och man känner plötsligt att det kanske nalkas en sommar ändå. Jag ramlade över dessa, oemotståndliga små läckerbitar i någon tidning för en tid sen... och kunde inte hejda mig. Jag har alltid älskat småkakor! Och de här tillhör nog en av de riktiga favoriterna. Lagom torr, söt och alldeles underbar. Dessutom somrigt pyntade med färska blommor. En perfekt liten gobit till en kopp te eller kaffe för att uppnå lite extra sommarkänsla.

Nom! Nom! Nom!

🌸🌸🌸

Shortbread med pressade penséer

100 gram rumsvarmt smör

1 tsk vaniljsocker

0,5 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

1 äggvita

obesprutade penséer

florsocker

Arbeta snabbt ihop degen i maskin eller för hand. Rulla degen till en rulle som är cirka 4 cm i diameter. Plasta in rullen och låt den vila i kylen i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft). Skär degrullen i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Grädda kakorna i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Pensla kakorna med ett tunnt lager äggvita och pressa försiktigt fast en blomma på varje kaka. Pensla lite äggvita ovanpå blomman också och pudra försiktigt lite florsocker över. Låt stelna.

🌸🌸🌸

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
saraboman
saraboman,

Tack! ☺️

nouw.com/saraboman
christelovergaard
christelovergaard,

Så fina, använder du speciella blommor eller bara plockar ätbara någonstans?

nouw.com/christelovergaard
saraboman
saraboman,

Jag plockade från trädgården. Det viktigaste är ju att de inte är besprutade med något knas...☺️🌸🌸🌸

nouw.com/saraboman