Läckra matiga våfflor med kallrökt lax & pocherat ägg

Våffeldagen närmar sig med stormsteg och här kommer ett hett tips på en riktig höjdare till lyxigare lunch eller lättare middag. Läckert gröna våfflor som här har toppats med kallrökt lax, färskost med smak av pepparrot och pocherat ägg. Några spröda grönkålsblad satte extra piff. Är man fortfarande hungrig kan man hålla våffeljärnet varmt och avsluta med en sötare variant av "nyttigheter"......

Spenatvåfflor

ca 6 st

50 gram smör

2 dl vetemjöl

1 ägg

2 dl mjölk

0,5 tsk salt

0,5 tsk bakpulver

50 gram färsk bladspenat

Smält smöret och låt det svalna. Mixa ägg, vetemjöl, mjölk, salt, bakpulver och spenat och rör sist i det smälta smöret. Grädda i varmt järn och servera med förslagsvis: kallrökt lax, färskost med pepparrot, pocherat ägg och några gröna blad.

Mums! Mums! Mums!

Gillar

Kommentarer