Läcker chokladpaj med salt smörkola och chokladganache

En riktig "topnotch"-dessert!
Superduper enkel att göra och helt perfekt att förbereda. Och så vansinnigt god på det!
Chokladpaj med salt smörkola och chokladganache
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
100 gram kylskåpskallt smör
1 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
0,75 tsk salt
100 gram smör
200 gram choklad
2 dl vispgrädde
Kör smör, socker, vetemjöl, kakao och ägget till pajdegen i en matberade tills degen precis går ihop. Tryck ut den i en smord form, nagga botten med en gaffel och ställ i frysen. Sätt på ugnen på 175 grader. Grädda pajskalet i ca 20-25 minuter. Låt svalna.
Koka ihop strösocker, vispgrädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. Rör om då och då och låt koka tills temperaturen är 120 grader. Ta kastrullen från spisen och tillsätt vaniljsocker, salt och smör. Rör till en jämn smet och häll i pajskalet. Låt stå svalt att stelna.
Koka upp grädden till chokladganachen. Dela chokladen i mindre bitar och smält den i grädden. Rör slät och låt svalna något innan den fördelas jämnt över kolan. Låt pajen stå i kylen och stelna.


Gillar
Kommentarer

