Kyckling och vitkålspaj

Kyckling & vitkålspaj

Pajdeg

3 dl vetemjöl

125 gram smör

2-3 msk kallt vatten

1 grillad kyckling

3 dl skuren vitkål

2 gul lök

3,5 dl créme fraiche

Salt och peppar

150 gram riven ost

Blanda snabbt ihop pajdegen i en mixer och tryck sedan ut degen i en smord form med löstagbar kant och med bakplåtspapper i botten. Nagga botten med en gaffel och ställ kallt i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Skala och hacka löken. Bryn den tillsammans med den skurna vitkålen i lite olja eller smör. Rensa kycklingen och skär ner delarna i mindre bitar. Blanda ihop kyckling, lök och vitkål med créme fraiche och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Fyll pajskalet med blandningen och grädda i ca 20 minuter. Låt svalna något innan servering. Passar perfekt till en god sallad!

👌🏼

Gillar

Kommentarer