Krusbärspaj

Som nybliven valpägare har det blivit ett antal promenader runt huset, på tomten..... vilket lett till att man gjort en del nyupptäckter, samt blivit påmind om gamla saker som man faktiskt glömt bort. Som att vi hade en krusbärsbuske!! Minns att vi köpte en på någon rea i samband med att vi flyttade in i huset och tryckte ner den på "första bästa ställe". Men att den förblev liten och tanig och alldrig gav några bär. Så i ett försök att få något ut av den flyttade jag den till en annan plats och glömde tydligen istället bort den helt ;)

Här om dagen fick jag plötsligt syn på den och upptäckte till min stora glädje att den dessutom hade fått bär!!


Krusbärspaj

ca 1 liter krusbär

1 msk potatismjöl

1 dl rå rörsocker

125 gram smör plus lite till formen

2,5 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1, 5 tsk vaniljsocker

1 dl rå rörsocker

0,5 dl ljus sirap

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform och fyll botten med krusbbären. Pudra över potatismjöl och strö över socker. Blanda ihop smuldegen av smöret, vetemjöl, havregryn och socker. Fördela smuldegen över bären och ringla sirapen över. Grädda i ca 20 minuter tills pajen är gyllenbrun. Serveras fördelaktigt med en god vanilj glass :)

Gillar

Kommentarer