Krusbärspaj

Den här pajen är verkligen busenkel att svänga ihop! Bara att smälta smör i en kastrull, bryna det och sen röra i de andra ingredienserna. Sen toppa med krusbär (eller andra bär om man hellre vill det). Med krusbär blir det härligt söt och syrlig samtidigt vilket passar perfekt med en klick lättvispad grädde.

Mums!

Krusbärspaj
175 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
ca 1 liter krusbär
1 dl strösocker
2,5 msk potatismjöl
Sätt ugnen på 200 grader. Smält och bryn smöret. Ta kastrullen från plattan och låt svalna något. Rör sedan i socker, vetemjöl, bakpulver och salt. Tryck ut degen i en ugnsfast form. Blanda krusbären med socker och potatismjöl och häll dem sedan över pajdegen. Grädda i ugnen ca 30 minuter, tills krusbären kokat ihop och fått fin färg.
Servera förslagsvis med glass eller vispad grädde.

Gillar