Krispigt, knaprigt, glutenfritt och med smak av pepparkaka

"En riktig goding för den som inte vill äta bröd och kex, men ändå tycker om pepparkakor"

Hittade ett recept på Pepparkaksmarmelad i SVD för ett tag sen och blev ju bara tvungen att testa. De tipsade om att använda en skiva päron eller salladsblad som bas och sen toppa med ädelost och en klick av marmeladen.

Här blev det salladsblad som grund och extratopping med valnötter.

Mums!

Personligen tyckte jag att kryddningen var lite snålt tilltagen så här fylldes det på med mer smak,

så krydda efter eget tycke! Här nedan recept (på en halv sats)

Pepparkaksmarmelad

250 gram hela torkade fikon

2,25 syltsocker med pektin

ca 2,5 dl vatten

1 krm mald ingefära

o,5 krm malda nejlikor

0,5 tsk mald kanel

0,25 dl muscovadosocker

en liten, liten nypa salt

Koka ihop ala ingredienser. Mixa med en stavmixer direkt i kastrullen (akta så du inte bränner dig på stänket!) Koka tills smeten har fått en mjuk och god konsistens. Smaka av och späd med mera vatten om det behövs. Häll upp i rena burkar och på med lock direkt.


Gillar