Körsbärspaj American style

Vårt lilla körsbärsträd levererade verkigen rejält iår!! Vi har plockat och plockat och dessutom varit runt och letat i alla butiker omkring i jakt efter en körsbärsurkärnare. Men icke!! Slut överallt! Och efter att ha stått och kärnat ur ca 3 liter för hand till saft tröttnade jag och det blev att ta med sig en jättepåse med körsbär till västkusten i hopp om att hitta en körsbärsurkärnare på någon loppis där. Men ki fick vi! Så tillslut blev jag tvungen att förbarma mig över de stackars bären iallfall. Med hjälp av min kära lilla mamma blev jobbet snabbt avverkat och resulterade i en gudomligt god körsbärspaj American Style.

Körsbärspaj

pajdeg:

6 dl vetemjöl

1 krm salt

225 gram smör

ca 6 msk kallt vatten

Kör mjöl, salt och smör i en matmeredare till en grynig massa. Tillsätt vatten och kör ytterligare några sekunder, tills degen nästan bildar en boll. Krama ihop degen till två bollar, plasta och låt vila i kylskåpet.

Fyllning:

12 dl urkärnade körsbär

2 dl socker

3 msk maizena

1 krm salt

3 droppar bittermandelolja

1 msk strösocker

Rör samman socker, maizena och salt i en stor skål. Tillsätt körsbär och bittermandelolja. Blanda och låt stå i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut ena degbollen och klä en smord pajform. Nagga lite i botten med en gaffel och låt sedan vila i frysen i ca 30 minuter. Häll bären i formen (undvik att få med alltför mycket vätska). Kavla ut resterande deg och skär ut remsor. Lägg remsorna som ett galler över fyllningen och fäst endarna i kanten. strö över strösocker. Grädda i ca 15 minuter. Sänk temperaturen till 175 grader och grädda ytterligare 40 minuter. Låt svalna. Servera förslagsvis med vaniljglass.

Gillar

Kommentarer

isabellekahlin
isabellekahlin,
så gott det ser ut! 😍👌🏼nouw.com/isabellekahlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229