Kombucha

Min kombucha är klar!!!

Kombucha är ett fermenterat te som jäser med hjälp av en jästsvamp. Resultatet blir en bryggd som blir en syrlig kolsyrad lemonad med vinägersyra istället för citrus.

Min kombucha smaksatte jag med hallon.

Andra tips på smaksättning:
Ananas + limeskal
Blåbär
Ingefära
Mynta
Jordgubbar
Hallon

Kombuchakulturen producerar en geléaktig matta av cellulosa på sin yta, som på grund av sitt utseende brukar kallas kombuchasvamp. Den är också känd som Volga-svamp eller tesvamp och de äldsta dokumenterade källorna som talar om dess användning är ca 2200 år gamla. Ursprunget anges oftast till norra Kina.

Se mer:HÄR

Drick en Kombucha till frukost, drick den under dagen när du blir sugen på något uppfriskande eller till middagen. Utmärkt alternativ till snacks eller som alkoholfritt val istället för ett glas vin på kvällen.

Gillar

Kommentarer