Kokosgröt med Blåbär

Så var den andra veckan i augusti ett faktum! Ännu en "vardags/sommarlov vecka... där det måste kombineras ihop jobb och träningar med ett mer avslappnat sommarlovsliv ;) Tidiga morgnar, tider att passa sammtidigt som ljumma kvällar lockar till mysigt ballkonghäng och tv soffan inbjuder till spännande uppgörelser i friidrotts-VM.

Själv har man så smått börjat uppladdningen för söndagens löpäventyr - Stockholm Urban trail. Och eftersom gröt verkar vara väldigt på tapeten tänkte jag att det kunde vara kul att prova några nya varianter för att toppa träningsformen;) Som den här tillexempel. Kokosgröt med ägg. Jag har alltid varit väldigt skeptisk till gröt med ägg i, blir ju liksom lite äggröra över det hela. Och jag ska erkänna att även den här varianten inte slog hål på myten, men den blev ändå helt okej. Värd att testa några fler gånger tror jag absolut. Skönt mätt blev man iallafall :)

Kokosgröt med Ägg

2 ägg

0.5 tsk kardemumma

2 msk kokosmjöl

0,5 dl valfri mjölk

ev en nypa salt

1 msk smör

Vispa ihop ägg, kardemumma, kokosmjöl, mjölk och salt. Smält smöret i en kastrull. Häll i grötsmeten och rör till lagom konsisten under medel värme. Häll upp i skål och toppa med förslagsvis blåbär och rostad kokos och eventuellt mjölk.


Gillar

Kommentarer