Knäckiga rabarberpaj


En riktig klassiker till sommarpaj. Syrliga rabarber under ett knäckigt havrtäcke. En kula vaniljglass till och man är hemma! Nom! Nom! Nom!

❤️

Knäckig rabarberpaj

500 g rabarber

2 dl havregryn

2 dl socker

1, 75 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

125 g smör

0,5 dl vispgrädde

0,5 dl sirap

smör till formen

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna. Ansa och skär rabarbern i ca 1 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40–50 minuter.

Gillar

Kommentarer

fasojo
fasojo,
Åh detta ska jag prova någon dag! Plockade av all vår rabarber igår nämligen 😃
nouw.com/fasojo
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Den ska göras mina rabarber är på g igen
nouw.com/stenhagenbettan