Kladdkakan med stort K, när barnen själva får välja....

​Kladdkaka måste väl anses vara en svensk klassiker och ryktet sprider sig ganska så snabbt när dagen D för detta bakverk är i antågande.... Väldigt svårt att motstå helt enkelt. Får mina barn välja blir det "Den vanliga" utan krussiduller..... Bara med kaffe! :)


Kladdkaka med Kaffe

100 gram smör (mjölkfritt)

2 msk snabbKaffepulver

2,5 dl Strösocker

2 Ägg

1 dl Vetemjöl

3 msk Kakao

1 tsk Vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med smör eller rapsolja. Smält smöret i en kastrull tillsammans med snabbkaffepulvret. Ta av kastrullen från värmen. Rör ner socker och sedan ett ägg i taget. Blanda väl. Rör ner de övriga ingredienserna väl och häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Pudra eventuellt lite kakao eller florsocker över kakaon vid servering. Servera gärna med grädde eller glass.



Gillar

Kommentarer