Kladdkaka i hasselnötsmaräng med vispad grädde och bär

Kladdkaka i hasselnötsmaräng

Hasselnötsmaräng

2 äggvitor

0,75 dl strösocker

50 gram hasselnötskräm (nutella)

Kladdkaka

75 gram smör

75 gram mörk choklad

0,5 dl kakao

1 dl strösocker

1 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

1 ägg

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggvitan stuv. Vispa i strösocker lite i sänder. Smält hasselnötskräm några sekunder i micron och rör ner den försiktigt med några få tag i marängsmeten så den blir marmorerad. Klicka ut eller spritsa ut smeten i formar och forma en grop i mitten. Grädda i ca 10 minuter i ugnen. Under tiden smält smör i en kastrull. Ta bort från värmen och smält ner chokladen. Rör i kakao, strösocker, vetemjöl, vaniljsocker, salt och ägg. Rör till en jämn smet. Spritsa eller klicka i kladdkakesmeten i maränggropen. Sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare ca 15 minuter. Låt svalna. Toppa med vispad grädde och bär eller glass om du föredrar det.

Mums! Mums! Mums

🍒

Gillar