Kladdkaka de luxe, med brynt smör och jordnötter

Alltså hallå, vänner!! Jag tror jag lyckades med den ultimata kladdkakan ”ever”, igår!!! Makalöst god och gjorde en dessutom makalöst mätt.🤪 Coop’s mat tidning ”Mer Smak” ramlade ner i brevlådan i veckan vilket inte hör till vanligheterna men är väldigt roligt, när det väl händer. (Säkert ett resultat av att vi vanligtvis inte handlar där så ofta.☺️) I den fanns iallafall ett oemotståndligt recept på kladdkaka med jordnötter som jag blev ”tvungen” att testa till fredagsmyset. Själv gjorde jag några ”finjusteringar” och Top Notch!
Nom! Nom! Nom!

Säkert ett perfekt lördagsgodis framför Mellon!!

Kladdkaka med brynt smör och jordnötter
100 gram smör
100 gram mjölkchoklad
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 dl (crunchy) jordnötssmör
1 dl jordnötter

Sätt ugnen på 175 grader (under/över värme). Lägg bakplåtspapper i en springform och smörj kanterna med lite fett. Smält och bryn smöret gyllenbrunt i en kastrull på spisen. Ta bort från plattan och låt chokladen smälta i smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i chokladsmöret. Vänd i vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen. Klicka ut klickar med jordnötssmör över kakan och strössla sist över jordnötter. Baka i ugnen ca 16 minuter. Låt svalna och servera förslagsvis med glass.
Halleluja moment!

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,

Den får jag prova

nouw.com/ingajohansson
saraboman
saraboman,
Väldigt mäktig men vansinnigt god! ☺️😋👍🏼
nouw.com/saraboman
christelovergaard
christelovergaard,

Men, guud, så gott

nouw.com/christelovergaard
saraboman
saraboman,
Jo...☺️😋👍🏼
nouw.com/saraboman