Kardemummabullar till tonerna av "Den blomstertid nu kommer"


Kardemummabullar

4 dl mjölk

150 g smör (rumsvarmt) 

50 g färsk jäst

1,5 dl strösocker

2-3 tsk nystötta kardemummakärnor

0,5 tsk salt

10-12 dl vetemjöl

1 st ägg

Fyllning

200 g rumsvarmt smör

2-3 msk mald kardemumma

1 dl strösocker

1 ägg

1 st ägg till pensling plus lite vatten

Garnering

0,5 dl vatten

2 msk ljus sirap

2 msk stött kardemumma

0,5 dl strösocker

Rör ihop socker, smör kardemumma, jäst och mjölk. Tillsätt ägg och mjöl och knåda ordentligt i maskin i ca 5 minuter. Tillsätt salt och eventuellt lite till mjöl om degen är för kladdig. Låt jäsa i ca 1-1,5 timme. Rör ihop fyllningen. Kavla ut degen och bred ut fyllningen ovanpå. Vik degen i tre slag och skär i ca 28 längder som tvinnas och knyts ihop. Lägg i bullpapper. Låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg utblandat med lite vatten. Grädda bullarna ca 10-12 minuter. Blanda ihop vatten och sirap i ett glas samt socker och stött kardemumma i en skål. Pensla direkt de nygräddade bullarna med siraplösningen och strö blandningen med kardemumma och socker ovanpå.

Gillar

Kommentarer

hannaemmy
hannaemmy,
Så goda de ser ut och framförallt hur fina?
😍😍
nouw.com/hannaemmy
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229