Kantareller ❤️

Det ramlade in en stor påse med kantareller här om dagen!
😋
Och stora delar av skörden fick tränga ihop sig i en helt underbart god kantarellpaj.
Mums! Mums! Mums!
❤️
Kantarellpaj
125 gram smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3 msk vatten
Fyllning
500 gram kantareller
1 liten gul lök
50 gram Västerbottensost
3 ägg
2,5 dl creme fraiche
Salt & peppar
ev Små kantareller till topping
Mixa ihop smör och mjöl till pajen och tillsätt till sist vattnet. När pajdegen gått ihop, krama till den till en boll och tryck ut den till ett skal i en smord form med löstagbar kant. Nagga några hål i botten med en gaffel. Ställ i frysen för att stelna en stund. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda skalet i ca 10 minuter. Skala och hacka gul lök och stek tillsammans med kantareller till vätskan är helt borta. Vispa ihop ägg och creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Fördela svampen i pajskalet och täck med ost. Slå över äggstanningen. Sänk temperaturen till 175 grader och grädda i ca 30 minuter. Stek eventuellt några extra kantareller att ha som ”topping”


Gillar
Kommentarer
