Kanelbullensdag

4 Oktober och kanelbullensdag. Det går väl knappast någon förbi. Tydligen också internationella samåkningsdagen... Och inte att förglömma Cancerfondens rosa månad med syfte att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om cancerprevention och bröstcancer samt bedriva påverkansarbete. Därför fick mina bullar en extra tuch av kärlek!!! Tillsammans färgar vi Sverige rosa i oktober!

❤️

Kanelbullar

50 gram jäst

50 gram rumsvarmt smör (mjölkfritt)

3 dl mjölk (havredryck)

0,5 dl socker

1 nypa salt

8 dl vetemjöl

Fyllning

50 gram rumsvarmt smör (mjölkfritt)

0,5 dl socker

2 tsk malen kanel

Pensling

ägg

vatten

sockerhjärtan / pärlsocker

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och slå den över jästen och blanda runt. Lägg i socker, salt och vetemjöl och blanda väl. Blanda i det rumsvarma smöret och arbeta ihop till en elastisk och glansig deg (ca 10 minuter med maskin). Låt degen vila i ca 30 minuter. Blanda ihop smör, socker och kanel till fyllningen. Kavla ut degen på ett mjölat bord och bred ut fyllningen ovanpå. Rulla ihop till till en rulle och skär i lagom stora bitar. Lägg på bakplåtsklädda plåtar och låt jäsa till dubbel storlek. ca 60 minuter. Vispa ihop ägg med lite, lite vatten. Pensla bullarna med äggblandningen och strö över hjärtan/pärlsocker. Grädda i ca 8-10 minuter i 250 grader.

Gillar