Kanelbullekaka

Kom du precis på att det är ”kanelbullens-dag” och att du nu står här utan en endaste bulle??? 😱
Ingen fara på taket!!!
Släng snabbt ihop en Kanelbullekaka och situationen är räddad och du blir älskad av alla!!
Kärlek på det!
❤️
Kanelbullekaka
150 gram smör (mjölkfritt)
1 msk mald kardemumma
2 dl socker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
Fyllning
50 gram smör (mjölkfritt)
2 msk mald kanel
2 msk socker
0,5 tsk vaniljpulver
Pärlsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret med kardemumma i en kastrull. Ta från plattan och rör ner socker, ägg, vetemjöl och salt. Täck botten på en form med avtagbar kant med smörpapper. Smörj formen och häll i smeten. Smält det sistnämnda smöret och blanda i socker, kanel och vaniljpulver. Ringla blandningen över kakan och strössla sedan ned pärlsocker. Grädda i ca 15 minuter. Servera förslagsvis med grädde eller en kula glass.

Sååå gott!!