Kålpudding für alle

Nej, ingen av våra barn gillar Kålpudding..... Därför är denna variant alldeles ypperlig då det enkelt går att lämna en del "okålad".... Alla kan äta!! Voilà!

Kålpudding

6 portioner

2 Gula lökar

1 kg Vitkål

1 kg Blandfärs (eller annat alternativ....)

2 Ägg

1 Buljongtärning utspädd med 1,5 dl Vatten

1 dl Ströbröd

50 g Smör

1 dl Sirap

Salt & Peppar

Sätt på ugnen 175grader. ​Skär bort roten från vitkålen och skär sedan huvudet i mindre bitar. Skala och skär ner löken i samma storlek. Blanda Ägg, buljong och ströbröd i en bunke och låt svälla under tiden som du steker kål och lök i smöret i en stekpanna. Salt och peppra efter smak och häll över sirap. Blanda i färsen i ströbrödsblandningen till en jämn smet och smaka av med salt och peppar. Tryck ut färsen i en smörad ugnsfast form (fördelaktigt med blöta händer). Fördela kålen jämn över de delar som önskas och grädda sedan i ugnen ca 25 minuter (färsen ska uppnå en innertemperatur på 72 grader). Täck med folie om kålen får för mycket färg.

Servera gärna med potatis och rårörda lingon. :)


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229