Kalljästa Kanelbullar

God morgon, denna 4:e oktober och kanelbullensdag.
Blev ett gäng kaneldoftande snäckor bakade här trots allt. Kalljästa över natten. Men om man har lite brådis och vill äta dem idag räcker det med att ha de stående i rumstemperatur i drygt två timmar.....så är de klara till eftermiddagskaffet iallafall.

💕


Kalljästa kanelbullar

1 ägg

5 dl mjölk

50 gram jäst

100 gram mjukt smör

1 dl strösocker

2 tsk mald kardemumma

14 dl vetemjöl

Fyllning

100 gram mjukt smör

4 msk mald kanel

1 dl strösocker

Pensling & Garnering

1 ägg

pärlsocker

Sockerlag

1 dl strösocker

1 dl vatten

Smula sönder jästen och blanda ihop med ägg, kall mjölk, smör, socker och kardemumma. Tillsätt mjölet (tänk på att allt mjöl kanske inte behövs utan ta i det i omgångar och känn efter). Blanda ihop fyllningen. Kavla ut degen till en platt rektangel och bred över fyllningen. Rulla ihop degen mot dig till en rulle. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg i bullpappers formar. Låt bullarna jäsa i minst två timmar under bakduk i rumstemperatur eller över natten i kyl under plastfolie. Om bullarna står över natten, ta ut bullarna ca en halvtimme innan gräddning. Sätt ugnen på 220 grader. Pensla med uppvispad ägg utblandat med lite vatten och strö pärlsocker över. Grädda i ca 10 minuter. Koka under tiden ihop socker och vatten till sockerlag. Pensla bullarna direkt när de är färdiggräddade.



Gillar

Kommentarer

blogbylinn
blogbylinn,
Åhh vilken mysig blogg du har! Älskar alltid du delar med dig 😊 stor kram <3
nouw.com/blogbylinn
StenhagenBettan