Kalljästa kanelbullar

Kanelbullens dag på söndag!! Och vem drömmer inte om att vakna upp till doften av härligt nybakade bullar??

Kalljästa kanelbullar

1 ägg

5 dl mjölk

50 gram jäst

100 gram mjukt smör

1 dl strösocker

2 tsk mald kardemumma

14 dl vetemjöl

Fyllning

100 gram mjukt smör

4 msk mald kanel

1 dl strösocker

Pensling & Garnering

1 ägg

pärlsocker

Sockerlag

1 dl strösocker

1 dl vatten

Smula sönder jästen och blanda ihop med ägg, kall mjölk, smör, socker och kardemumma. Tillsätt mjölet (tänk på att allt mjöl kanske inte behövs utan ta i det i omgångar och känn efter). Blanda ihop fyllningen. Kavla ut degen till en platt rektangel och bred över fyllningen. Rulla ihop degen mot dig till en rulle. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg i bullpappers formar. Låt bullarna jäsa i minst två timmar under bakduk i rumstemperatur eller över natten i kyl under plastfolie. Om bullarna står över natten, ta ut bullarna ca en halvtimme innan gräddning. Sätt ugnen på 220 grader. Pensla med uppvispad ägg utblandat med lite vatten och strö pärlsocker över. Grädda i ca 10 minuter. Koka under tiden ihop socker och vatten till sockerlag. Pensla bullarna direkt när de är färdiggräddade.

Gillar

Kommentarer

linnealarssonss
linnealarssonss,

Älskar kanelbullar!

nouw.com/linnealarssonss
saraboman
saraboman,
Kanelbullar funkar i alla väder😋👌🏼
nouw.com/saraboman
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Jag ska baka bullar i morgon

nouw.com/stenhagenbettan
ebbabrage
ebbabrage,

Åh vad gooott!!

nouw.com/ebbabrage
saraboman
saraboman,
beattriicee
beattriicee,
saraboman
saraboman,
😋👌🏼
nouw.com/saraboman