Kalljästa kanelbullar

Kanelbullens dag på söndag!! Och vem drömmer inte om att vakna upp till doften av härligt nybakade bullar??
Kalljästa kanelbullar
1 ägg
5 dl mjölk
50 gram jäst
100 gram mjukt smör
1 dl strösocker
2 tsk mald kardemumma
14 dl vetemjöl
Fyllning
100 gram mjukt smör
4 msk mald kanel
1 dl strösocker
Pensling & Garnering
1 ägg
pärlsocker
Sockerlag
1 dl strösocker
1 dl vatten
Smula sönder jästen och blanda ihop med ägg, kall mjölk, smör, socker och kardemumma. Tillsätt mjölet (tänk på att allt mjöl kanske inte behövs utan ta i det i omgångar och känn efter). Blanda ihop fyllningen. Kavla ut degen till en platt rektangel och bred över fyllningen. Rulla ihop degen mot dig till en rulle. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg i bullpappers formar. Låt bullarna jäsa i minst två timmar under bakduk i rumstemperatur eller över natten i kyl under plastfolie. Om bullarna står över natten, ta ut bullarna ca en halvtimme innan gräddning. Sätt ugnen på 220 grader. Pensla med uppvispad ägg utblandat med lite vatten och strö pärlsocker över. Grädda i ca 10 minuter. Koka under tiden ihop socker och vatten till sockerlag. Pensla bullarna direkt när de är färdiggräddade.
Älskar kanelbullar!
Jag ska baka bullar i morgon
Åh vad gooott!!
Mums!! 😍