Kakprovning

I vår familj har vi en liten förkärlek till matprovningar av olika slag och eftersom vi i nuläget  har köket fyllt av småkakor föll det sig naturligt att vi skulle testa vilken av kakorna som är godast. Helt otippat vann korintkakan!!! Jag hade dessutom i ett försök till att vara effektiv, ”råkat” mixa in korinterna i degen, då jag i en förhoppning om att de HELA korinterna på ett snabbt och enkelt sätt skulle blandas med degen vid ett minimalt tryck på pulsknappen. Istället resulterade det i en kakdeg  mixad med korinter. Lyckligtvis föll det väl ut och korintkakan blev en vinnare. Självklart talade jag inte om innehållet för de russinundvikandesbarnen förrän sista smulan var uppäten och tummarna visade uppåt ;). 


Mixade Korintkakor ca 50 st 

​2 dl korinter, sköljda i varmt vatten

200 g smör (alternativt mjölkfritt margarin eller dyl)

1,5 dl socker

3,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Mixa matfett och socker posröst. Blanda i vetemjöl och bakpulver och avsluta med korinter. Rulla längder som delas i bitar och rullas till bollar. Lägg bollarna glest på smorda plåtar eller klädda med bakplåtspapper och tryck ut dem till platta kakor. Grädda ca 5 minuter i mitten av ugnen. 


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229