Julkulor fyllda med Chokladmousse

​I pysselbutiker typ Panduro, kan man hitta julkulor att fylla själv. Och en kul idé att fylla dem chokladmousse till dessert. Gjut först formar av choklad med hjälp av kulorna. Gnugga insidan av kulorna blanka med lite bomull. Smält choklad och fyll formarna och låt de sedan rinna av. Eventuellt görs detta två gånger för att få ett hållfast skal.  Lossa dem sedan försiktigt från formen och foga ihop dem med smält choklad. Smält upp ett litet hål i botten för fyllningen. 

Chokladmousse

100 gram choklad

3 äggulor

0,5 dl socker

3 dl vispgrädde.

Smält chokladen. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Lättvispa grädden. Vänd ner chokladen i äggblandningen och rör till en jämn smet. Vänd sedan i grädden. När moussen är jämn och fin häll den i en spritspåse och fyll chokladkulorna. Ställ svalt. Forma hängen av sockerpasta eller marsipan och låt torka. Färga med guld- eller silver- hushållsfärg. Färga eventuellt också in snöflingor av socker för dekoration. Fäst på chokladkulan med hjälp av smält choklad. 

Gillar

Kommentarer

GunnarsonSofie
GunnarsonSofie,